Noves Rondaies D´Eivissa i Formentera
Noves Rondaies D´Eivissa i Formentera

Noves Rondaies D´Eivissa i Formentera

AIL011
20,00 €
Impuestos incluidos

Un thriller de aventuras juveniles

 

Les Rondaies d’Eivissa i Formentera recullen la tradició oral de les nostres illes a través d’una sèrie de breus relats populars on destaca el costumisme, l’humor, un lleuger toc moralitzant i la introducció d’elements sobrenaturals. 

Les Noves rondaies d’Eivissa i Formentera són l’aposta personal d’aquest parell d’inconscients que, sense que ningú els hi demani, s’han embarcat en l’esbojarrada tasca d’ampliar i de revitalitzar la literatura popular de les Pitiüses amb relats inèdits fins ara.

L’autor de Cala Mastella, especialista a l’hora de recrear elaborades trames de ficció a partir de fets reals —i no tant—, s’acompanya en aquesta ocasió d’un il·lustrador extremadament detallista i també apassionat per la Història.

El resultat final és una dotzena de rondaies noves de trinca que, és ben segur, donaran molt de què parlar... o no.

--------------------------------------

Les Rondaies d’Eivissa i Formentera recullen la tradició oral de les nostres illes a través d’una sèrie de breus relats populars on destaca el costumisme, l’humor, un lleuger toc moralitzant i la introducció d’elements sobrenaturals. En Joan Castelló Guasch (1911-1984), el folklorista eivissenc per excel·lència, va ser el principal impulsor, a través de diversos volums, de la compilació literària d’aquestes llegendes immemorials. Una tasca molt semblant a la que, per exemple, van fer els germans Grimm a l’Alemanya del segle xix.

Ara, en la seua nova aventura literària, l’aclamat escriptor de Cala Mastella ens regala un heterogeni i divertidíssim recull de contes populars. Des del mateix títol, que s’inicia amb un significatiu «Noves», fins a la darrera lletra de la darrera rondaia, Lluís Ferrer Ferrer ret un homenatge continuista a l’obra d’en Joan Castelló Guasch. Amb un estil diàfan, directe i càustic, és capaç de fer-nos pixar de riure amb «Remor de fulles seques», «Es lladre de ses feixes», «Es safareig de Platja d’en Bossa», «Es mestre de Sa Cala» i, sobretot, amb les desventures d’en Pinxo i en Guerxo. 

Pròleg d´ Héctor Escandell

Lluis Ferrer Ferrer (Textos)

Antonio Rodríguez Cano (Ilustraciones)

Lluís Ferrer Ferrer (Cala Mastella, 1971) és sens dubte un dels autors eivissencs més prolífics de l’última dècada i mitja. La seva obra de ficció sol anar lligada a la història local, tal com ho demostren el còmic Història d’Eivissa i Formentera, la novel·la Días Oscuros —també adaptada a les vinyetes—, o el volum Eivissa i Formentera Il·lustrades; títols publicats indistintament en català i en castellà per la reconeguda editorial madrilenya Apache Libros, i que compten amb l’art gràfic del llegendari dibuixant de sa Penya, en Joan Escandell.

Noves rondaies d’Eivissa i Formentera és la primera incursió seriosa a la narrativa curta, i la seva finalitat és la d’ampliar i de revitalitzar la literatura popular pitiüsa, amb una sèrie d’històries noves i inèdites fins ara.

Antonio Rodríguez Cano va néixer a Eivissa el 1970, i encara que porta dibuixant des de petit, no va ser fins al 2009 que va prendre tres decisions que li canviaren la vida de dalt a baix. Es va deixar bigot; va descobrir la pintura digital; i es va unir al col·lectiu artístic Hysterical Minds, que el porta a exposar els seus treballs a Londres i la Península. A més de treballar al món de la publicitat, ha fet d’il·lustrador científic a diversos llibres d’arqueologia local. Actualment, col·labora a diferents projectes per al col·lectiu NEUH (No Es Un Hobby), dibuixa un webcomic a faneo.es, i autoedita la seva obra magna IBOSIM, de la qual ja s’han publicat tres volums.

Autor
Lluis Ferrer Ferrer
Ilustrador de portada
Antonio Rodríguez Cano
Nº de páginas
110
Alto (mm.)
240
Ancho (mm.)
170
ISBN
978-84-19293-38-1
99 Artículos
No reviews

16 otros productos en la misma categoría:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Este sitio utiliza cookies para personalizar el contenido, anuncios, analizar el tráfico y ofrecer otras funciones. Además, compartimos información sobre el uso con nuestros partners de analítica y redes sociales, quienes pueden utilizarla y combinarla con otra información que les hayas proporcionado. Puedes cambiar tus preferencias con el botón configuración. Política cookies y privacidad